Mirna

Prijava na portal

Spomladanska čistilna akcija 22.04.2017 ob 09.00

Lokacija: zbor: pred OŠ Mirna

Prijave do 20. aprila.

S svetovnim dnevom voda, 22. marcem, so se začeli dnevi, namenjeni osveščanju pomena varovanja okolja, ki trajajo do svetovnega dne Zemlje, 22. aprila. Najlepše je zaključiti akcijo o osveščanju pomena varovanja okolja s čistilno akcijo, kjer lahko vsak posameznik naredi nekaj dobrega zase in za svojo okolico.

V soboto, 22. aprila 2017, bo zato organizirana čistilna akcija, na katero vabimo vse občane in člane društev, ki jim je mar za čisto okolje.

Čsitilna akcija se začne ob 9. uri, zborno mesto pa je tako kot vsa leta doslej, pred OŠ Mirna.

V interesu nam je, da očistimo javne površine – Trim stezo, športna igrišča in njihovo okolico, okolico ribnika in gradu, obcestne površine in pločnike po ulicah Mirne, okolico gasilskih domov, prav tako pa želimo poskrbeti tudi za red v posameznih vaseh.

Ker črna odlagališča mečejo temno luč na celotno podobo občine, se bomo lotili tudi črnih odlagališč, zato vas prosimo, da nas obvestite o njihovih lokacijah.

Predstavniki društev lahko zaščitne rokavice in vreče prevzamejo v četrtek in petek od 8. do 12. ure na sedežu občine. Na dan čistilne akcije pa bodo zaščitne rokavice in vreče dostopne vsem udeležencem ob 9. uri, na zbornem mestu pred OŠ Mirna. Če ste vešči rokovanja z orodjem vas naprošamo, da ga prinesete s seboj (grablje, žage, kosilnice …).

Napolnjene vreče boste odlagali ob cestah, večje količine odpadkov pa lahko tudi sami odpeljete na deponijo, saj Komunala Trebnje omogoča brezplačni prevzem zbranih komunalnih odpadkov in nadaljnje ravnanje z njimi na zbirnem centru Globoko.

V spomladanskih mesecih se bodo v občinah pričele čistilne akcije. Posebno pozornost je pri tem potrebno nameniti varnemu delu ljudi, ki se bodo udeležili čistilnih akcij. Pri čiščenju namreč naletimo na različne vrste odpadkov, tudi na nevarne, kot so na primer ostri predmeti in odpadki, ki vsebujejo azbest.

Nacionalni inštitut za javno zdravje je zato pripravil dvoje priporočil:

http://www.nijz.si/sl/priporocila-ob-cistilnih-akcijah

http://www.nijz.si/sl/priporocila-o-ravnanju-z-azbestnimi-odpadki-ob-cistilnih-akcijah

Naprošamo vas, da se povežete s posameznimi gasilskimi in ostalimi društvi, ki bodo v vašem okolju nosilci akcije. Obvezno pa nas najkasneje do četrtka, 20. aprila 2017, obvestite o številu udeležencev na tel št. 07 30 47 153 ali po elektronski pošti na obcina@mirna.si, da bomo pripravili malice, ki jih boste lahko prevzeli pred OŠ Mirna v času akcije. Ob prijavi sporočite tudi lokacijo, kjer bo sodelovala vaša ekipa.

Skupaj naredimo nekaj za boljši jutri!

ORGANIZATOR: Občina Mirna, društva in zavedni posamezniki

Objavljeno dne 04.04.2017
«April»
PTSČPSN
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu   Več o tem
64M