Mirna

Prijava na portal

FOTO: Pozdrav z Mirne - Straži

FOTO: Pozdrav z Mirne - Straži

Mirnski upokojenci so zelo aktivni na vseh področjih. Tako je 4. marca Mešani pevski zbor DU Mirna z dramsko skupino gostoval v Šmarjeti, 12. marca pa je bilo veselo v Straži.

--- 

V Šmarjeti smo mirnski upokojenci razveselili ter nasmejali polno dvorano obiskovalcev, zelo veselo pa je bilo tudi teden dni kasneje v Kulturnem domu Straža, za kar je spet poskrbel MePZ DU Mirna.

Prireditev je bila jubilejna, saj je bila že 30. po vrsti iz cikla Pozdrav z Mirne določenemu kraju, idejni oče te prireditve pa je neutrudni Tone Kotar.

Po pozdravnih nagovorih predsednice DU Straža Rozine Kum in podpredsednika DU Mirna Toneta Kotarja se je začel program. Ljubitelji lepega petja so v čudoviti dvorani uživali v poslušanju MePZ DU Mirna, ki je pod taktirko zborovodje Diega Barrios Rossa in harmonikarja Dušana Kotarja zapel devet pesmi.

Z lastno recitacijo je nadaljevala Pavlina Hrovat (animatorka literarne skupine Vezi, ki deluje pod
okriljem kulturne sekcije DU Mirna), nadalje smo prisluhnili MePZ Straža, ki ga vodi zborovodja Mitja Bukovec in literatu DU Straža, ki je recitiral lastno pesem.

Zelo smo se nasmejali mirnski igralski skupini, ki je ponovila igro Bosanska energija. Piko na i pa je za konec dodal Diego Barrios Ross, ki je zapel tri pesmi iz svojega repertoarja. Obiskovalci so obnemeli ob čudovitem petju in vse nastopajoče nagradili z močnim aplavzom. Program je zelo čutno vodila Darja Krivec.

Po končanem programu smo se polni prijetnih občutkov ob prigrizku družili, zaplesali, peli in veselo nazdravili ter si obljubili, da se še kdaj snidemo. 

Anica Janežič

Objavljeno dne 20.03.2017
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu   Več o tem
64M