Mirna

Prijava na portal

Proizvodnja električne energije sodi v industrijsko cono

Proizvodnja električne energije sodi v industrijsko cono

Občinski svet Občine Mirna je na včerajšnji, 16. redni seji v tem mandatu, med drugim sprejel obvezno razlago dveh členov OPN.

Občinski svet je sprejel obvezno razlago 51. in 142. člena Občinskega prostorskega načrta Občine Mirna, s katero je podrobneje opredelil vrste dejavnosti, ki se lahko izvajajo v središču kraja, v neposredni bližini stanovanjskih objektov, izobraževalnih in zdravstvene ustanove ter kulturnega doma. Obvezno razlago je občinski svet sprejel zaradi načrtovane izgradnje objekta za soproizvodnjo električne energije in toplote.

Z obvezno razlago je občinski svet natančneje opredelil dejavnosti in objekte, ki jih je možno izvajati v centru Mirne. Torej: možne so energetske dejavnosti, na primer izvedba daljinskega ogrevanja, ki nadomešča več individulanih kurišč, ni pa na tem mestu možno postavljati objektov, ki so namenjeni industrijski proizvodnji, na primer električne energije. Taka dejavnost sodi v industrijske cone,“ pojasnjuje direktorica Občinske uprave Občine Mirna Tanja Šinkovec, ki dodaja, da je občina poskrbela za komunalno opremljeno poslovno-industrijsko cono, kjer lahko investitorji kupijo parcelo tudi za izgradnjo objekta za pridobivanje električne energije.

Podrobneje o ostalih sklepih lahko preberete na povezavi.

P. K.

Objavljeno dne 12.04.2017
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu   Več o tem
64M