Mirna

Prijava na portal

FOTO: Nika do brona na EP

FOTO: Nika do brona na EP

Slovenija se lahko pohvali s prvo medaljo z velikih tekmovanj v badmintonu. Bronasto sta si v mešanih dvojicah na Evropskem prvenstvu do 19 let v Franciji priigrala Nika Arih in Miha Ivanič.

Nika in ostali, ki ste se trudili, iskrene čestitke za medaljo in veliko uspehov še naprej!

župan Dušan Skerbiš s sodelavci

 

Nika je po koncu tekmovanja strnila misli: "Zelo sem vesela, da se nama je tako dobro na koncu izšlo. Proti Švedoma v polfinalu sem bila povsem sproščena in zelo sem uživala v igri, zato sem verjetno tudi tako bolje igrala kakor prej. Zadnje čase sem imela malo krize, zato mi ta medalja res ogromno pomeni in dobila sem spet novo večjo dozo motivacije za naprej.

Miha in Nika sta bila kot tretja nosilca prosta v prvem krogu, v prvi tekmi sta premagala Ukrajinca Bosniuk/Ilyinskaya 21:19, 19:21, 21:13, nato pa še Finca Overmark/Suutarinen 14:21, 21:10, 21:18 za vstop v četrtfinale. V četrtfinalu sta prikazala odlično igro in premagala Šveda Harrbacka/Sjoo 21:18, 21:13 ter si tako že zagotovila najmanj bronasto medaljo. V polfinalu sta bila Rusa Rodion Alimov in Alina Davletova premočna - boljša sta bila v dveh nizih 21:13, 21:15.

Nika je takoj po tekmi zapisala: "Občutek je neverjeten. Jaz sem zelo vesela, da nama je na koncu le uspelo, čeprav sva imela kar nekaj težav skozi celotno tekmovanje. Drugače pa je iz moje strani medalja nepričakovana, tako da je bil kar velik šok v zelo dobrem pomenu besede. Da je pa to prva medalja na evropskih prvenstvih za Slovenijo, pa v bistvu še nisem čisto dojela ... še vedno ne morem verjeti, da nama je to uspelo :)"

Zadovoljna sta bila tudi njen partner v igri mešanih dvojic Miha Ivanič in selektorica in trenerka Maja Kersnik, ki ji v Badmintonski zvezi Slovenije pripisujejo veliko zaslug za medaljo, ki je prva z evropskih prvenstev za samostojno Slovenijo, v nekdanji Jugoslaviji pa je leta 1971 bronasto medaljo na Evropskem mladinskem prvenstvu med posameznicami osvojila Lučka Križman.

V ekipnem delu so naši mladinci - v ekipi so bili Miha Ivanič, Miha Ivančič, Rok Jerčinovič, Petra Polanc in Nika Arih - zasedli odlično 9.-14. mesto, njihova trenerja sta Yasen Borisov in Maja Kersnik.

Nika je sicer članica Badmintonskega kluba Mirna, v katerem igra že vse od začetka, letos je prejela tudi športni znak Športne zveze občin Trebnje in Mirna za športne dosežke v letu 2016. Tudi v klubu so bili njenega uspeha zelo veseli.

Sicer pa vsi mladi badmintonisti pred velikimi tekmovanji izkušnje nabirajo na tekmovanjih in turnirjih v Sloveniji in tujini. Z nekaterih se vračajo bolj, z drugih manj uspešni. V zadnjih mesecih so se tako udeležili kar nekaj tekmovanj na državni in mednarodni ravni, z uspehi na velikih tekmovanjih pa raste motivacija tudi pri mlajših igralcih. Poglejmo na kratko dogajanja v športnih dvoranah, na katerih so bili mirnski igralci aktivni udeleženci.

PODČETRTEK - Nations Future Cup 2017

Anej Cizelj se je tekmovanja udeležil s slovensko kadetsko reprezentanco. V ekipnem delu je reprezentanca osvojila 7. mesto v konkurenci osmih držav, na posameznem delu tekmovanja pa je bil Anej edini, ki je Sloveniji priigral kolajno. Anej je bil bronast v igri fantovskih dvojic s Smrkoljem iz Ljubljane, med posamezniki je bil peti.

REZULTATI

MEDVODE - 4. A in 4. B turnir ter 3. turnir do 15 let

Na tekmovanje je odšlo devet igralcev. Na članskem turnirju sta dva mirnska igrala zabeležila prvi zmagi - Nastja Stovanje med posameznicami in Gašper Krivec med posamezniki, potem ko je v klubskem finalu odpravil Žana Laznika. Tretji je bil Mitja Šemrov. Vsi trije so nastopili v B kategoriji.

V dvojicah sta Jerca Bajuk in Nastja Stovanje osvojili srebro, Mitja Šemrov je Zalarjem iz Bita v tekmi za bron premagal bratsko navezo Laznik. V mešanih dvojicah sta pokazala Jerca in Žan osvojila drugo mesto, peta sta bila Nastja in Domen.

Do 15 let sta Nik Zupančič in Matevž Herman že drugič v tej sezoni slavila v igri dvojic. Matevž je bil še bronast med posamezniki, Nik pa v isti disciplini peti.

REZULTATI 

MIRNA - Dan mirnskega badmintona

Trenerji BK Mirna so sredi marca organizirali dan mirnskega badmintona - v športni dvorani pri OŠ Mirna se je zbralo več kot 100 igralcev, staršev in gledalcev. Pripravili so tekmovanje do 9 in 11 let, starševski turnir in turnir za prvaka Mirnske doline.

Pri najmlajših se je najbolje odrezal Tim Anzelj, srebrni je bil Anže Cesar in bronasti Vito Križman. V kategoriji do 11 let je na najvišjo stopničko skočil Tim Škrlj, ki je v finalu ugnal Nežo Krištof, bron pa si je priigrala Kristina Kastelic.

Na starševskem turnirju nastopilo dvajset igralcev v dvojnem izločilnem sistemu, kjer sta na koncu prehodni dres prevzela Matevž Smuk in Tatjana Arih. V velikem finalu sta ugnala Nejca Zoreta in Bojana Kirma. Tretje mesto je osvojila dvojica Andrej Bajuk in Dejan Vidmar.

Med nekdanjimi badmintonisti, ki so nastopali kot kategorizirani tekmovalci, je zmagala Tadej Jezernik, ki je bil v finalu boljši od Grege Skerbiša. Tretji je bil Blaž Holc. Med rekreativci oziroma nekategoriziranimi badmintonisti pa je sta se v finalu pomerila Ljubljančan Tilen Rep in Trebanjec Matevž Smuk. Zmaga je odšla v prestolnico, na najnižji stopnički zmagovalnega odra se je finalistoma pridružil še Kristjan Lesjak.

"Kot organizatorji smo se imeli fenomenalno in zelo lepo je bilo videti polno dvorano tako starih kakor tudi mladih badmintonistov. Veliko smo klepetali, se najedli in tudi spili. Najpomembnejše pa je bilo, da smo se vsi ljubitelji mirnskega badmintona združili pod eno streho. Ob pozitivni energiji ni manjkalo smeha, dobre volje in tudi solz sreče. To je bil dogodek, ki naš klub naredi posebnega, edinstvenega in ponosnega," je prepričan trener Aljoša Turk, ki naslednje podbno druženje napoveduje v mesecu oktobru.

LJUBLJANA - 3. turnir do 11 in do 19 let

BK Olimpija je gostila tekmovanje, na katerem je v kategoriji do 11 let pričakovano največ pokazal Vid Koščak, ki je zmagal med posamezniki. Dan Križman in Tim Škrlj sta zasedla peto mesto, prvič se je iz skupinskega dela uvrstiti tudi Tevž Ornik, ki je bil na koncu deveti.

Pri dekletih posamezno sta Tara Kavčič in Neža Krištof prišli v četrtfinale in osvojili peto mesto, v igri dvojic pa sta prvič osvojili skupno kolajno, bila je bronasta. V fantovskih dvojicah sta bila Dan in Vid četrta, Tim in Tevž pa peta.

V kategoriji do 19 let je bil Domen Laznik četrti, med osmerico sta se uvrstila še Anej Cizelj in Gašper Krivec. V igri dvojic sta bila Domen in Gašeper bronasta.

REZULTATI 

MIRNA - 3. turnir do 17 let

Anej Cizelj, Matevž Herman in Nik Zupančič so igrali pred domačimi navijači. Anej je v fantovskih dvojicah z Jako Ivančičem iz Medvod osvojil srebro, 7. mesto sta osvojila Matevž in Nik.

V igri posamezno je Anej Cizelj prišel do četrtfinala in zasedel končno 6. mesto, Nik je bil 8., medtem ko je Matevž končal tekmovanje na 12. mestu.

REZULTATI 

MEDVODE, 60. člansko državno prvenstvo

V Medvode je odšlo trinajst igralcev - deset fantov in tri dekleta - in domov prineslo osem kolajn in dva naslova državnega prvaka.

V mešanih dvojicah so imeli Mirnčani štiri polfinaliste - Urban Turk z Ano Marijo Šetina (BK Medvode), Aljoša Turk in Ema Cizelj, Domen Laznik in Nastja Stovanje ter Nika Arih in Miha Ivanič (BK Medvode). V finalu sta zmagala Urban in Ana Marija.

"Pri dekletih posamezno smo bili Mirnčani rahlo razočarani, saj smo pričakovali vsaj eno medaljo, na koncu pa nismo dobili nobene," je bil iskren trener Aljoša Turk. Najboljši rezultat je bil četrtfinale Eme, Nastje in Nike.

Matevž Bajuk je postal državni prvak med posamezniki. Med osmerico najboljših so se na koncu uvrstili tudi Gašper Krivec, Sebastijan Miklič in Domen Laznik.

V ženskih dvojicah sta Ema in Nastja osvojili drugo mesto, peta je bila v isti disciplini Nika s Petro Polanc (BK Medvode).

V moških dvojicah je Mirna bogatejša za srebrno in bronasto kolajno. V mirnskem “El Classicu” za najboljšega v občini sta prvič slavila brata Turk, Aljoša in Urban, potem ko sta v polfinalu premagala Matevža Bajuka in Mitjo Šemrova v treh napetih setih. Barta Turk sta v finalu izgubila proti razigranemu paru Krapež/Ivanič. Peto mesto so osvojili še Luka Pungerčar in Sebastijan Miklič ter Urban Herman s Cerkovnikom iz Medvod.

"Na koncu smo lahko Mirnčani zelo zadovoljni z izkupičkom kar osmih medalj in dvema naslovoma državnega prvaka. Pokazali smo vsem v dvorani, kaj pomeni biti prava ekipa, ter kako se navija in zastopa svoj klub. Bilo je veliko pretečenega znoja, prelitih solz in veselja. Hvala tudi navijačem, ki ste nas prišli podpirati tako v soboto kakor tudi v nedeljo. Brez vas bi bilo dosti težje. Mi smo badminton, mi smo Mirna, mi smo najboljši klub!" je ponosen trener Aljoša Turk.

REZULTATI 

LENDAVA - U13

Konec januarja sta bila edina mirnska tekmovalca Andraž Šimić in Vid Koščak. Andraž je osvojil najboljši rezultat v karieri - med posamezniki se je prebil do četrtfinala in bil koncu peti.

REZULTATI 

MARIBOR, 3. A in 3. B turnir

Na zadnjem članskem turnirju pred 60. državnim prvenstvom Republike Slovenije v badmintonu so Mirnčani dosegli tri zmage.

Nika Arih je slavila v igri posamezno in ženskih dvojicah s Petro Polanc (BK Medvode). Med posameznicami je bila v finalu boljša od Eme Cizelj v dveh setih, ekipni uspeh je s 5. mestom priigrala še Nastja Stovanje, v finalu dvojic sta Nika in Petra premagali Emo in Nastjo.

Pri fantih sta Domen Laznik in Gašper Krivec nastopila na B turnirju, kjer je bil v finalu že drugič zapored najboljši Domen. V moških dvojicah pa je Aljoša Turk v paru z Natanom Maksimovičem (BK Bit Ljubljana) osvojil 3. mesto. V mešanih dvojicah sta bila Aljoša in Ema četrta, takoj za njima pa sta bila Nika in Gašper.

REZULTATI

TALIN, Estonija - svetovni pokal za člane

Sredi januarja so od Mirnčanov nastopile Ema Cizelj, Nika Arih in Nastja Stovanje. Nika je s Petro Polanc (BK Medvode) na koncu osvojila 5. mesto v ženskih dvojicah in si prislužila nekaj lepih točk na svetovni badmintonski lestvici.

REZULTATI 

MIRNA - 2. klubski turnir

32 tekmovalcev se je pomerilo v treh kategorijah: do 9 let, do 11 let in starševski rekreativni turnir. Medf najmlajšimi je Nele Mežnaršič v finalu po treh napetih setih premagal Tevža Ornika. Tretja je bila Zara Šenica. V kategoriji do 11 let je največ pokazala Kristina Kastelic, druga je bila Neža Krištof, tretji pa Žan Zupan. Med rekreativci sta zmagala Peter Draksler in Bojan Kirm. Druga sta bila Tanja Cesar in Tomaž Kirm, tretja pa Dejan Vidmar in Miha Cesar.

MARIBOR - U17, 2. turnir

Od Mirnčanov se je tekmovanja udeležil Anej Cizelj, ki je med posamezniki osvojil šesto mesto, v igri mešanih dvojic pa je bil s Potočnikovo (BK Branik Maribor) peti.

REZULTATI 

MIRNA - članski A in B turnir

Udeležba na zadnjem članskem A in B turnir v letu 2016 na Mirni je bila skromna, igra pa kakovostna. Na B turnirju posamezno smo imeli Mirnčani štiri polfinaliste, med katerimi je Domen Laznik v finalu premagal starejšega brata Žana, v tekmi za tretje mesto je Gašper Krivec ugnal Aneja Cizlja.

Pri dekletih je v A kategoriji edina mirnska predstavnica Ema Cizelj osvojila tretje mesto.

V fantovskih dvojicah sta bila finalista Matevž Bajuk in Mitja Šemrov, nehvaležno četrto mesto pa sta zaradi poškodbe osvojila brata Urban in Aljoša Turk.

Ema Cizelj in Sabina Magyar (BK Mladost Lendava) sta slavili v ženskih dvojicah, v mešanih dvojicah pa je bila s starejšim od bratov Turk druga.

"Na turnirju zaradi bolezni ni nastopila Nastja Stovanje, odsotna pa je bila tudi Nika Arih, ki je imela ligaške obveznosti v Franciji," o manjkajočih igralkah pravi trener Aljoša Turk.

REZULTATI  

MARIBOR - U11, U15 - zadnji turnir v letu 2016

Na turnirju je sodelovalo šest igralcev, ki so se domov vrnili s tremi kolajnami. Nik Zupančič je v igri mešanih dvojic U-15 z Marušo Vračar (BK Olimpija Ljubljana) osvojil drugo mesto. Tim Škrlj pa je v kategoriji fantje posamezno U-11 v tekmi za tretje mesto pokazal dobro igro in si priigral svojo prvo kolajno na državnem turnirju. V isti disciplini je bil peti Dan Križman, krstni nastop pa je imel Tevž Ornik, ki je prišel do svoje prve turnirske zmage. Med fanti posamezno je bil v kategoriji U-15 Matevž Herman bronast, Nik Zupančič je bil peti. Neža Krištof je z odlično igro prišla do dveh polfinal, a se je morala na koncu zadovoljiti z nehvaležnim četrtim mestom med posameznicami in v mešanih dvojicah s Timom Škrljem.

REZULTATI

O uspehih na tekmovanjih BK Mirna redno poroča na svoji spletni strani, kjer so na ogled tudi bogate fotogalerije s posameznih dogodkov. Za vas smo jih v tem prispevku zbrali le nekaj. 

povzela: P. K., foto: arhiv BK Mirna

Objavljeno dne 18.04.2017
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu   Več o tem
64M