Teden slovenske hrane zaključili s tradicionalnim zajtrkom
V Sloveniji te dni drugič obeležujemo teden slovenske hrane, ki spodbuja k ponovnemu odkrivanju bogate tradicije domačih jedi ter prednosti lokalno pridelane hrane. V sklopu tega tedna je seveda tudi »Tradicionalni slovenski zajtrk« - tretji petek v novembru je bil danes.
Ena izmed pomembnih aktivnosti tedna je Tradicionalni slovenski zajtrk, ki smo ga na pobudo Čebelarske zveze Slovenije v vrtcih, osnovnih šolah in zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami po vsej Sloveniji prvič obeležili leta 2011, od takrat pa se akciji vse pogosteje pridružujejo tudi posamezne delovne organizacije. Letošnji slogan je »Moja izbira je slovenska hrana«, na krožniku pa so se - kot je že v navadi - znašli ajdov kruh, maslo, med, domače mleko in slastna jabolka.
Aktivnostim so se pridružili tudi mali in veliki iz vrtca Deteljica na Mirni, ki so po uvodni misli »S travnikov zelenih, drevesnih krošenj obteženih, polja žitnega in čebelnjaka, na mizi že vas zajtrk čaka, (M. Hančič)« vtise po petkovem zajtrku strnili v zgovoren … mmmm!
foto: vrtec Deteljica